fredag 23 april 2010

Tjenare!

Hej på re!

Nu var det ett tag sen man skrev. Vi sa ju att vi skulle uppdatera bloggen lite om Öland, men så blev det inte. Nu är det så att vi kom aldrig iväg, tåkigt nog. Brorsan kom in på sjukhuset och då vart resan inställd. Men nu har han kommit ut och känner sig lite bättre. Eftersom det inte blev något Öland tog vi en biltur till Falerum Outlet och kollade lite på fiskekläder. Slutade med att brorsan köpte en fjällräven T-shirt och en flecce själv slog man till med en jacka och en flecce. När man kom hem hade man såklart oturen att jackan var trasig nertill så det blev att skicka tillbaka den till affären. Men som tur va hade dom en kvar på lagret i rätt storlek som kommer på posten nästa vecka så man har något att se fram emot. Annars har det inte hänt så mycket vi får väl se hur det blir framöver. Kanske nästa vecka åker vi till magnehult eller Risebo beroende på hur brorsan mår. Antagligen väljer vi väl Risebo eftersom dom släpper in fisk V.17 och då kan det vara kul att åka dit och dra ett par kast under dagen.

MVH/ Bröderna

fredag 16 april 2010

I sjuksängen!

Just nu så ligger man sedan en vecka tillbaka hemma med lunginflammation, vilken höjdare. Året har ju inte direkt börjat kanon. Först så drabbades jag av en kronisk tarmsjukdom som heter Ulceröt colit och i samma veva blev man varslad från jobbet efter 5 år. Så man kommer nog kunna fiska en hel del det här året. Men just nu vill man ju bara bli frisk. Nästa vecka på torsdag åker jag och brorsan med familjen till Öland och fiskar efter lite vårgädda, bara man blir frisk till torsdag. Vi kommer säkert återkomma i veckan om vårfisket på Öland.

Mvh Storebror

Hej på er!

Om ni har läst mitt inlägg jag skrev för ett tag sedan, berättade jag om att jag hade kollat runt lite på Beoutdoor och därefter beställt ett par fiskebyxor som nu har kommit. Kan ju säga att jag blev väldigt nöjd med mitt köp och rätt storlek var det med. Nu längtar man till att ta på sig dem när man åker och fiskar, för att jakten efter "Storfan" slutar aldrig.

Här kan ni se en bild på dem.

/Lillebror

tisdag 13 april 2010

Årets höjdpunkt!

Varje år är vi ett gäng på 10 pers som brukar åka till Strömhult. Jag har nu varit där 5 gånger och ser fram emot den 6:e gången. Strömhult är en lite mer av en exklusiv anläggning med grov rengbåge, normalt sett inga regnbågar under 3 kilo brukar man få, men det kan ju variera. Hur kan en resa till Strömhult se ut då? Jo vi brukar åka hemifrån på förmiddagen och för att sedan anlända vid 14:00 tiden och sen invänta det heliga tidsslaget 15:00 då får man börja fiska för att sedan avsluta fisket vid 22:00 beroende på årstid. Sedan på kvällen umgås man vid grillen eller bara avnjuter ett par öl och diskuterar dagens höjdpunkter samt morgondagens förväntingar. 2:a dagen stiger man upp vid 04:20, om man vill. För man får börja fiska 05:00 på morgonen, sedan fiskar man fram till 11:00 då det är städning av stugan samt hemfärd. Fisket i Strömhult är helt kanon i en helt underbar natur. 2007 fick jag min största "båge" här på 4,2 kilo ett riktigt monster för en som bara har fått "bågar" under 2 kilo förut. Men varje gång man fiskar i Strömhult så vet man att det finns mycket större fisk än så där och bara tanken på det när man har flugan i vattnet gör att man går in i en helt ny värld.

Här nedanför kan ni se lite bilder från Strömhult!

Gå även på deras hemsida!




Mvh Storebror














Regnbåge från Strömhult.














Stora dammen i Strömhult.

söndag 11 april 2010

Svårsmälta träfiskar!

För många år sedan upptäckte jag en liten hantverksbutik på norra Öland eller rättare sagt i Böda. Butiken ägs av konstnären Jan Nilsson. Han arbetar med att skulpturera ut rena konstverken av ren trä i form av alla slags fiskar. Just nu så har jag samlat ihop 5 st, det har alltså blivit en Regnbåge, Öring, Röding, Gädda och en Aborre. Tanken med samlingen är att jag ska köpa alla fiskar i trä som jag har fångat i verkligheten, så det återstår några fiskarter. Fiskarna kostar en bra slant, så man får ta någon varje år man åker ner till Öland. Nästa vecka ska jag ner till Öland igen så då blir det nog ett besök i hans butik! Lägger även med 2 st bilder till er så ni kan se, en på Regnbågen och en på Öringen:)

Om ni är intresserade av hans konst så trycker ni på hans länk så kommer ni dit:)

Klicka här för att komma till Atalje Fisken

Eller sök på Ateljefisken på Google

Mvh Storebror

Hej på er!

Nu har man suttit vid datorn och kollat runt lite på nätet efter ett par fiskebyxor. Men det slutade som vanligt med att man gick in på Fishit och kollade runt. Men det dröjde ju inte lång tid för mig att hitta ett par fiskebyxor som man tyckte om och dessutom var det rea på dem, kan ju inte bli bättre.

Kommer även att lägga ut en bild på byxorna så fort de har kommit.

/Lillebror

fredag 9 april 2010

Tjena fiskevänner!

Idag på jobbet fick jag ett glädjande sms på min mobil, från Bussgods att jag hade ett paket att hämta. Så jag åkte dit och hämta det och stack sedan hem från jobbet, det är ju trots allt fredag då vill man ju bara hem.
Paketet innehöll en jacka från Vision som jag beställde för lite mer än en vecka sedan, så den har varit mer än efterlängtad. Drog nyss på mig något virus i kroppen med hög feber och kallsvettningar så det man vill nu är ju bara att bli frisk. Jackan var kanon med många funktionella lösningar och mycket bra kvalitet. Lägger ut en bild på den. Är det någon mer som har den här kanske? Isåfall är ni nöjda?

/Storebror

Nu har man inhandlat lite flugor!

Jaha nu har man börjat rusta upp flugasken lite, var iväg idag och inhandlade lite streamers med blandade färger. Nästa inköp för året blir väl ett par fiskebyxor.

/Lillebror

tisdag 6 april 2010

Hej igen på er!














Söndagen den 4/4. Vi packade spöna och stack till Magnehult med förhoppning att få årets första fisk. Vi var framme vid 07:30 och först på plats, härligt. Efter cirka en 30 min sitter den första "Bågen", ingen större men ändå årets första! Resten av dagen bjöd på fint vårväder och 6 "Bågar" och 3 öringar. I Magnehult får man ta 3 fisk per person så allt över det släppte vi självklart tillbaka!

Äntligen årets första fisk!

Hej alla!

Nu har vi startat upp våran sida om vårat fiskeintresse. Lördagen den 3/4 hade Mellanströmmen i Skärblacka premiär. Premiären där blev man "nollad", dom enda "nafsen" man fick känna där var andra personers flugor som fastnade i sin egen lina. Och till dom som var där kan ni berätta vart "korven och kaffet tog vägen"?


Premiär i Skärblacka, NEJ Tack