söndag 15 augusti 2010

Strömhult för första gången!

Nu tänkte jag att jag skulle berätta lite om min första resa till Strömhult, det här var för ett bra tag sen kanske i slutet av juni ungefär. Det brukar vara min bror som åker iväg med ett gäng till Strömhult annars varje år. Men nu så fick jag åka istället så det kändes ju bra att få komma dit för första gången men ändå ville man ju att brorsan skulle bli frisk och komma hem ifrån sjukhuset.

Men det började med att vi fick bila upp till Smålands stenar för Strömhult ligger en liten bit utanför. Alla hittade dit även fast det var riktigt dåligt skyltat men som sagt gammelgubbarna kände igen allting för dom hade ju åkt dit ett par år. Vi kom i alla fall fram vid 4 tiden och började packa upp allt vi hade tagit med oss. Vi gjorde oss i ordning och sen förberedde sig alla med sin utrustning och fiskespön för att invänta 5 tiden då när man får börja fiska. När man stod där innan 5 tiden tittade man på vaken och drack öl och så hade man lite funderingar på vad man skulle använda sig av för fluga, vilka färger osv. Som vanligt valde man en grön streamer brukar oftast funka bra i alla väder. jag gick ner och intog första platsen och kastade ut mot en liten ö som är i mitten av sjön. Jag fiskade ett tag men ingenting hände direkt. Jag hade bara ett nafs en gång. Men en lyckost i fiskegänget kom upp från den ena sträckan av ån och bar på en 4,7 kg Regnbåge som han fick precis. Man vart ju inte lite sugen på att få känna ett hugg nån gång. Men jag bestämde mig för att byta plats och gick en bit neråt ån jag också, jag stod väl där cirka en halv timme innan det smacka till i hela spöt känslan var helt obeskrivilig. Regnbågen kämpade inte så mycket han drog mest till i början sen var det inte mycket mer till fajt. Det tog bara en lång tid att håva in han för att han ville ju inte riktig in i håven. Men till slut fick jag upp fanskapet. Tänkte ju att jag skulle klå 4 kg sträcket men det gjorde jag tyvärr inte. Men jag gick och vägde den och vart riktigt nöjd med mitt resultat som var 3,7 kg det vart ju rekord för min del. Resten av kvällen var det rätt dött och inte ett hugg till fick man känna efter det.

På morgonen gick vi upp kl halv 5 för att börja fiska vid 5 tiden igen. Det var lite kallt ute och dimman låg över vattnet. Jag körde som vanligt med streamer fast den här gången vart det en orange istället för en grön.
jag drog ett par kast i den stora dammen och det dröjde inte länge förs jag fick ett första hugg som jag tappade bara för att jag gjorde ett dåligt mothugg på morgonen när man inte riktigt har vaknat till. Men efter ett tag högg det till igen och då fick man till mothugget. Men den här fisken var inte något vidare stor den låg på cirka 2,2 kg och när man har fått lite större innan blir man jävligt kräsen. Dagen fortsatte och jag fick sammanlagt 4 st fiskar innan hemfärd.

Resultatet i Strömhult vart 4 Regnbågar: 2,2 Kg  2,9 Kg 3,3 Kg 3,7 Kg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar